Pione Sisto udtaget til stærkt U21-landshold

Den nyslåede U21-landstræner Niels Frederiksen har udtaget truppen til to hjemmekampe mod Wales og Bulgarien, som markerer åbningen på EM-kvalifikationsturneringen.

Tirsdag var dagen, hvor Frederiksen satte navne på sine udvalgte, og han har fundet plads til seks gengangere fra sommerens U21-EM i Tjekkiet.

Pione Sisto og Andreas Christensen klarede ikke cuttet til A-landsholdet, der også samles i den kommende uge i forbindelse med kampe mod Portugal og Frankrig, i stedet er de to blevet indlemmet i U21-truppen.

Herudover har Niels Frederiksen blandt andre udtaget Viktor Fischer, Christian Nørgaard, Patrick Banggaard og Lasse Vigen Christensen, som også alle var med i truppen i Tjekkiet i sommer.

- Det er en stærk trup, som ser spændende ud. Der er mange dygtige spillere, som både har god erfaring og et solidt internationalt niveau. Så må det være op til mig, at få dem til at præstere som hold, siger Niels Frederiksen til DBU's hjemmeside og fortsætter:

- Mange af spillerne er i løbet af det sidste stykke tid begyndt at få fast spilletid på deres respektive hold – blandt andre Frederik Børsting, Viktor Fischer, Kenneth Zohore og Lasse Vigen.

- Flere af dem er også begyndt at score mål, så de kommer med god selvtillid, og det kan være vigtigt for os, siger landstræneren.

De kommende modstandere fra Wales og Bulgarien er tyvstartet i kvalifikationen, hvor holdene har spillet henholdsvis to og tre kampe allerede. Begge står noteret for seks point.

Derfor skal Danmark ramme et højt niveau fra start, så der kan komme point på kontoen, fastslår Niels Frederiksen.

- Vi åbner kvalifikationen med at møde de to, på papiret, stærkeste hold i gruppen i øjeblikket, så vi bliver kastet i ilden fra start. Begge kampe er på hjemmebane, derfor er det ikke ubetydeligt, at vi får et godt resultat for at kunne blande os i toppen, siger han.

Danmark møder Wales 9. oktober i Aalborg, mens Bulgarien kommer på besøg samme sted 13. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip