Piontek: Richard var større end mig som landstræner

Gennem en årrække var de trænerkolleger på det danske fodboldlandshold, hvor Sepp Piontek og nu afdøde Richard Møller Nielsen arbejdede med at føre holdet til succes.

- Han var i hvert fald en af de bedste trænere, vi nogensinde har haft. Hvis ikke den allerbedste landstræner, vi har haft indtil nu. Så jo, han var også større end mig, siger Sepp Piontek.

Richard Møller Nielsen overtog i 1990 landstrænerjobbet, efter at han i en årrække havde ageret assistenttræner for Sepp Piontek.

- Jeg startede dengang noget omkring landsholdet, men han fortsatte arbejdet og kronede det med europamesterskabet, som ingen havde forventet, kunne lade sig gøre, siger Sepp Piontek.

Netop EM-guldet i 1992 i Sverige står som den absolutte triumf for fodboldlandsholdet med Richard Møller Nielsen som træner.

- Man skal huske Richard for hans gode resultater og for det ustandselige arbejde, han har leveret for dansk fodbold, fordi det var det, han fuldstændig gik op i, siger Sepp Piontek og fortsætter:

- Han skal også huskes for sin gode måde at arbejde med spillerne på og kræve det bedste fra dem. De fik aldrig lov til at give op under ham, så det er også den tydelige principforståelse, der er værd at mindes fra ham.

Ud over det hårde slid på fodboldbanen og kravet til sine spillere, så mindes den tidligere trænerkollega også en hyggelig og selskabelig personlighed, der lå gemt hos Richard Møller Nielsen.

- Han havde et godt lune, hvis han var i selskab med mennesker, han havde tillid til. Han kunne synge, fortælle sjove historier og så kunne han underholde hele spillerbussen, hvis det skulle være, siger Sepp Piontek.

Efter længere tids sygdom gik Richard Møller Nielsen bort torsdag. Han blev 76 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip