Piotr Wozniacki: Lad kvinderne spille bedst af fem sæt

16,3 millioner kroner.

Sådan lyder førstepræmien ved Wimbledon, hvad enten man er mand eller kvinde. Det har gennem tiderne vakt debat, da flere har ment, at mændene burde tjene mere end kvinderne, når de spillede bedst ud af fem sæt mod kvindernes blot tre.

Nu melder Wozniacki-lejren sig i debatten. Ikke for det økonomiske aspekt, men for det spillemæssige.

Piotr Wozniacki foreslår, at kvinderne også skal spille fem sæt i grand slam-sammenhæng. For at undgå at de bedste ryger tidligt ud på grund af begyndernerver og stress i starten af en turnering. Det vil i højere grad eliminere tilfældigheder.

- Lad pigerne spille fem sæt, siger jeg til WTA (kvindernes tennisforbund). De tjener det samme som mændene, siger Piotr Wozniacki og uddyber.

- Så kommer kvaliteten op. Man kan nemt stresse i første sæt og måske også i andet, hvis man har tabt det første. Men spiller man fem, er det næsten altid den bedste, der vinder. Man kan spille mere frit, når man ved, man har flere sæt.

Den fysiske del ser Piotr Wozniacki ikke som et problem.

- Selvfølgelig kan pigerne holde til det rent fysisk. Grand slam-turneringer er det vigtigste for alle.

Her erklærer Caroline Wozniacki sig enig.

- Blev jeg sat til at spille fem sæt, ville jeg ikke have noget imod det. Jeg er i god form, så det er hip som hap for mig, siger den danske tennisspiller.

Hun køber samtidig argumentet om, at spillet bliver mindre tilfældigt.

- Det, tror jeg, er rigtigt. Man er mere nervøs, når man går ind til en grand slam-turnering, men skal man vinde tre sæt, er det mere sikkert, at den bedste vinder.

- Man har tid til at komme sig ovenpå en dårlig start, så jo længere tid man spiller, des større bliver fordelen til de bedste spillere, siger Caroline Wozniacki.

Hun spiller onsdag sin kamp i anden runde ved Wimbledon mod englænderen Naomi Broady.

/ritzau/

 

Dagens Gossip