Pique øjner historisk Champions League-finale

Real Madrid og FC Barcelona har aldrig mødt hinanden i en Champions League-finale, og en vinder af turneringen har heller aldrig gentaget bedriften året efter.

Begge historiske bedrifter kan dog blive til virkelighed i år. I første omgang kræver det, at Real Madrid onsdag aften vender 1-2-nederlaget til Juventus i det første opgør i Torino til en samlet sejr, når der fløjtes op til drama i den spanske hovedstad.

På et fyldt Santiago Bernabeu vil Real Madrid taktisk være indstillet på at skulle frem og score for at sikre den vigtige, samlede sejr, og 500 km derfra vil Barcelona-forsvarer Gerard Pique følge opgøret med en speciel interesse.

- En finale mod Madrid kunne være meget interessant, og den vil også være historisk, siger Gerard Pique.

Han var tirsdag aften med til at sikre finalepladsen for Barcelona, der sammenlagt sejrede 5-3 over Bayern München.

2-3-nederlaget til Bayern München i tirsdagens returkamp kan dog ikke pille ved følelsen af, at Barcelona i de kommende uger er på vej mod noget stort, og den catalanske forsvarsspiller er da også foreløbig stolt over Barcelonas historik i turneringen de senere år.

- Det er en god begyndelse for os, at vi er i den fjerde finale på 10 år. I hele denne periode er det resultater, der har skabt vores æra og filosofi, og jeg er meget glad for at have været en del af den periode, siger Pique.

Statistikken taler da også for, at titlen ender i Barcelona i år, hvis de to spanske storhold mødes i finalen.

Det er således aldrig lykkedes for en mester at genvinde titlen året efter, og skulle det lykkes for Real Madrid, vil det derfor være et andet historisk element i den mulige finale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip