Pistorius får sin dom den 11. september

I Sydafrika har en dommer meddelt, at der falder dom i drabssagen mod løberen Oscar Pistorius den 11. september.

Pistorius er anklaget for at have skudt og dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp. Han har nægtet sig skyldig.

Sagen mod "Bladerunner", som den 27-årige benamputerede Oscar Pistorius bliver kaldt, har fået hele verdens opmærksomhed.

Han blev for alvor kendt, da han deltog i De Olympiske Lege i London i 2012 på lige fod med verdensstjerner uden handicap.

Pistorius, som fik sine underben amputeret som baby, risikerer at blive idømt livsvarigt fængsel, hvis han bliver dømt skyldig. Han er tiltalt for med fuldt overlæg at have skudt og dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp sidste år.

Ifølge anklagemyndigheden skete det i et raserianfald.

Pistorius troede efter eget udsagn, at kæresten var en indbrudstyv, og han affyrede derfor fire dødbringende skud gennem en toiletdør. Undervejs i retssagen har han dog skiftet forklaring og sagt, at han affyrede de fire skud ved et uheld.

Et hold psykiatere, der har undersøgt den unge sydafrikaners mentale tilstand på den skæbnesvangre drabsnat i februar sidste år, har sagt, at Pistorius ikke led af psykisk sygdom, der ville gøre ham uegnet til straf.

Hvis han bliver kendt skyldig i drab, kan han se frem til minimum 25 år i fængsel.

Pistorius står desuden anklaget for tre forhold, blandt andet affyring af pistol på en restaurant og besiddelse af ulovlig ammunition.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip