PKA overtager alle aktier i miljøselskabet Genan

PKA har overtaget magten i miljøselskabet Genan. Der er nu fundet en løsning om den fremtidige drift af selskabet mellem de to storaktionærer PKA og Bent A. Nielsen.

Aftalen indebærer, at PKA overtager alle aktier fra Bent A. Nielsen og hans selskaber. Og købesummen for aktierne vil afhænge af den fremtidige udvikling i selskabernes værdi. Det oplyser PKA og Genan.

Pensionskassen PKA har måttet nedskrive sin investering i Genan med 830 millioner kroner - og nu overtager man altså hele det skrantende selskab.

Genan har lån for cirka 1,5 milliarder kroner, og nedskrivninger fra blandt andet PKA har været nødvendige for at få Genan helskindet ud på den anden side. Selskabet anses for at være verdens største inden for genbrug af dæk.

Administrerende direktør i PKA Peter Damgaard Jensen lægger ikke skjul på, at han er lettet over, at der nu er fundet en løsning, som bankerne, der har ydet lån til Genan, bakker op omkring.

Den her sag har fyldt meget i mange måneder, og det har været et hårdt forløb, som vi i PKA gerne havde været foruden. Vi er ikke vant til at være involveret i sager som denne, siger han i en pressemeddelelse.

- Men nu er der fundet en løsning, som vi og bankerne er tilfredse med, og nu handler det om at få ro på situationen og få klarlagt, hvordan vi bedst muligt kan drive virksomheden videre. For vi tror fortsat på forretningsidéen bag Genan, siger Peter Damgaard Jensen.

Overtagelsen skal sikre en videreførelse af Genan. I PKA mener man, at det vil være den bedste og eneste måde at drive virksomheden videre på.

- Så det, er vi glade for, er lykkedes. Nu står vi så i en fase, hvor vi sammen med bankerne må vurdere, hvordan selskabet kan føres videre, siger Peter Damgaard Jensen.

PKA har været medejer af Genan siden 1990'erne, men øgede sin investering voldsomt i 2007 med 900 millioner kroner. Pensionsselskabet ejede før torsdag 45 procent af aktierne.

PKA administrerer pensionsopsparinger på vegne af 260.000 ansatte i social- og sundhedssektoren, men har forsikret, at tabet ikke går ud over de garantier, som medlemmerne er stillet i udsigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip