Planetariet får millionbeløb til rumudstilling

Udforsk en rumsonde, se hvordan det regner med diamanter ved at observere planeten Neptuns krater, eller hvad med at sende en rumsonde af sted mod Mars?

Er man nysgerrig, kan man til næste år på planetariet i København se en interaktiv udstilling, der tager gæsterne på mission i rummet.

- Udstillingen skal være med til at sikre, at vi fortsat mange år ud i fremtiden vil være Danmarks absolut førende videncenter inden for astronomi og rumfart, siger Peter Bak-Larsen, direktør på Tycho Brahe Planetarium, i en pressemeddelelse.

- Vores mål er at give vores gæster en række enestående og spektakulære oplevelser både i vores udstillingshal og i den kendte kuppelsal, hvor vi viser spændende og lærerige film, siger han.

Og med 2,5 millioner kroner i ryggen fra Nordea-fonden er rummissionen blevet til noget.

Udstillingen åbner til februar og er inspireret af den europæiske Rosetta-mission. Missionen har igennem de sidste 10 år jagtet en komet igennem vores solsystem.

- I Danmark er vi ofte helt i front, når det kommer til de store internationale missioner, der har til formål at udforske vores solsystem. Det gælder også den europæiske Rosetta-mission med dansk deltagelse, siger Tina Ibsen, astrofysiker på Tycho Brahe, i pressemeddelelsen.

Tycho Brahe Planetarium ligger for enden af St. Jørgens Sø i København. Og 1. november er det 25 år siden, at dørene blev åbnet for publikum med filmen "Rejsen i rummet".

Det var ægteparret Bodil og Helge Pedersen, der med en donation på 50 millioner kroner sikrede det økonomiske grundlag for opførelsen af planetariet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip