Plankeværket Sebastian Dahm øjner endelig VM-spilletid

År efter år har målmand Sebastian Dahm måttet kigge langt efter spilletid ved ishockey-VM, men nu er tiden som VM-turist forbi for Rødovre-keeperen.

Dahm stod en ny stor kamp, da Danmark fredag aften besejrede Tyskland med 1-0 i den næstsidste testkamp inden VM-afrejsen, og det ligger fast, at han og Patrick Galbraith kommer til at udgøre den danske målmandsduo i Ostrava.

- Ja, det ser ud, som om det er Patrick og mig, der skal trække læsset og fordele spilletiden imellem os.

- Vi har gjort det godt i testkampene, og det er fedt, at der er ro på målmandspladsen, for der er ikke nogen af os, der kan spille syv kampe. Der bliver brug for os begge, siger Sebastian Dahm.

I lørdags var han på isen, da Danmark tabte 0-1 til Schweiz efter forlængelse, og fredag aften holdt han altså buret helt rent i en defensivt imponerende dansk præstation.

Det er nye tider for en mand, der har set mange VM-kampe fra tribunen og fortsat kun er noteret for én kamp, som han fik ved verdensmesterskabet i Schweiz i 2009.

- Jeg satser i hvert fald på at få spilletid denne gang og bidrage med noget til holdet. Jeg har haft en rigtig god optakt og har fået mange landskampe fordelt over hele sæsonen. Jeg er klar til at bære ansvaret ved et VM, siger Sebastian Dahm.

Han er begejstret for den kampgejst og disciplin, landsholdet har vist først mod Schweiz og altså nu mod tyskerne.

- Vi har et hold, hvor der ikke er den store udsigt til at få NHL-spillere med. Derfor har vi allerede tidligt opbygget en stærk holdånd. Der er ingen, der sætter sig ud over fællesskabet, og derfor kan vi lukke af mod to så stærke modstandere, siger Dahm.

Danmark spiller revanchekamp mod Tyskland lørdag aften, der bliver sidste styrkeprøve inden VM-afrejsen på onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip