Plasticjul: Kunstige juletræer hitter

Skrevet af Sol Stoffregen

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Den klassiske juletradition med at tage i skoven og fælde sit eget juletræ har fået konkurrence af platicjuletræer, som finder vej til et stigende antal danske hjem i december.

Det viser en rundspørge, hvor Metroexpress har talt med fem firmaer, der sælger kunstige juletræer.

- Det er blevet mere okay at købe kunstige juletræer, siger Birgit Roed fra firmaet dekoratørenslagersalg.dk til Metroxpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Selvom et nyfældet juletræ har en sin charme med duften af gran og ægte grannåle, vælger en del danskere at købe et kunstig juletræ af plast.

Udover et syntetisk juletræ ikke dysser og altid passer i juletræsfoden, er der flere fordele, forklarer ejeren af juletræsfirmaet Flowerfactory.dk, Thomas Andersen.

- Stadigt flere køber et kunstig naturtro juletræ på nettet, så de slipper for selv at hente det og bortskaffe det, hvilket især i byerne er besværligt, siger Thomas Andersen til Metroxpress og tilføjer:

- Træerne kan pakkes samme og genbruges de næste 10-20 år, det går ikke ud, og de påvirker dig ikke, hvis du har allergi.

Syntetiske juletræer kan købes i flere prislejer. De helt billige kan klares for en krøllet halvtredser, mens de mere fornemme træer kan koste 12.000 kroner.