Platini åbner for omafstemning om Qatar-VM

Uefa-præsident Michel Platini er åben for en ny afstemning om tildelingen af fodbold-VM i 2022, hvis det bliver bevist, at der var korruption involveret, da Qatar blev valgt som vært.

Platini, der også er vicepræsident i Fifa, stemte selv for oliestaten på den kontroversielle kongres i 2010, der siden har været omgivet af rygter om fusk og penge under bordet.

- Selv blev jeg ikke påvirket før afstemningen. I mine øjne var valghandlingen præget af gennemsigtighed, men jeg har altid sagt, at hvis der er den mindste antydning af korruption, må afstemningen gå om, siger Michel Platini ifølge nyhedsbureauet AFP til tv-stationen TF1.

Overhovedet for europæisk fodbold har hele tiden fastholdt, at han selv støttede Qatar for at udvikle fodbolden og bringe VM til en egn, hvor slutrunden aldrig er blevet afholdt tidligere.

Men valget af Qatar - et land på en fjerdedel af Danmarks størrelse - som vært for en af verdens største sportsbegivenheder har vakt stor kritik.

Landet beskyldes blandt andet for at have købt sig til stemmerne hos nogle af medlemmerne i Fifas eksekutivkomité.

Siden er der også stillet spørgsmålstegn ved fornuften i at afholde VM i et land, hvor temperaturen i sommermånederne typisk ligger over 40 grader.

Fifa har fået gennemført en intern undersøgelse af forløbet, men verdensfodboldforbundet har ikke ønsket at offentliggøre konklusionerne i advokat Michael Garcias rapport.

/ritzau/

 

Dagens Gossip