Platini fastholder kandidatur som Fifa-præsident

30/09/2015 15:24

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Michel Platini insisterer på at kæmpe for at blive den næste præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) til trods for, at han er blevet rodet ind i den schweiziske efterforskning af en mulig korruptionsskandale.

Platini, der er den nuværende præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), siger til AFP, han "intet forkert" har gjort i sagen.

Fredag kom det frem, at den afgående Fifa-præsident Sepp Blatter er mistænkt for en illoyal betaling på to millioner schweizerfranc til Platini tilbage i 2011.

Men den franske fodboldlegende afviser, at han har gjort noget galt, idet han hævder, at pengene er betaling for et stykke arbejde, han har udført.

- Jeg er stadig fast besluttet på at præsentere mig selv som kandidat til præsidentvalget i Fifa i februar, så jeg kan introducere de reformer, som er nødvendige for at genskabe orden og troværdighed i fodboldverdenen, siger Platini.

Blatter betalte ifølge anklagerne Platini pengene i 2011, men Platinis arbejde blev foretaget helt tilbage i årene fra 1998 til 2002. Platini forklarer, at Fifa ikke havde råd til at betale tidligere.

- Der er ingen tvivl om min integritet. Jeg har intet gjort galt. Det er derfor, jeg har indvilget i at samarbejde fuldt ud med de relevante myndigheder, så alt kommer frem i lyset.

- Jeg var ansat af Fifa som speciel rådgiver for præsident Sepp Blatter, og jeg arbejdede på forskellige sager relaterende til fodbold såsom den internationale fodboldkalender. Det var et fuldtidsarbejde, bedyrer Platini.

- Som jeg har forklaret til de schweiziske myndigheder, så modtog jeg kun en del af den aftalte løn mellem 1998 og 2002.

- Det skete, fordi Fifa på det tidspunkt informerede mig om, at man ikke var i stand til at betale mig det fulde og aftalte beløb, siger 60-årige Platini.

/ritzau/