Platini forsvarer sig i sag om millionbetaling fra Fifa

Europæisk fodbolds mest magtfulde person, præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, afviser, at han uretmæssigt har modtaget et millionbeløb fra præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter.

Det sker, efter at anklagemyndigheden i Schweiz fredag åbnede en sag mod Blatter. Han mistænkes blandt andet for at have foretaget en "illoyal" betaling til Platini på to millioner schweizerfranc i 2011.

Michel Platini forklarer i en erklæring udsendt fredag, at pengene, han modtog fra Blatter, "relaterer sig til arbejde, som jeg udførte under en kontrakt med Fifa".

Lige siden maj, da flere højtstående Fifa-folk blev anholdt i en politiaktion i Zürich i Schweiz på grund af mistanke om korruption, har der været spekulationer om, hvorvidt skandalen på et tidspunkt ville involvere Sepp Blatter direkte, skriver BBC.

Og det skete så fredag.

- Der er åbnet en straffesag mod præsidenten for Fifa, Mr. Joseph Blatter, den 24. september 2015 på grund af mistanke om kriminel dårlig ledelse og - alternativt - uretmæssig tilegnelse, hed det i en udtalelse fra de schweiziske myndigheder.

Sepp Blatter blev afhørt efter fredagens eksekutivmøde i Fifa, og der blev ydermere gennemført en razzia af Fifas hovedkvarter og Blatters kontor i Zürich.

Anklagemyndigheden oplyste desuden, at Michel Platini er blevet udspurgt, som "en person, der er blevet bedt om at give oplysninger".

Platini bekræfter, at han har talt med myndighederne.

- Jeg var glad for at få mulighed for at afklare alle forhold i forbindelse med dette (betalingen fra Blatter, red.) over for myndighederne, udtaler han i erklæringen.

Efter 17 år i spidsen for Fifa ventes Sepp Blatter at trække sig som præsident i februar næste år. Michel Platini er favorit til at afløse den 79-årige schweizer.

Men det kan fredagens begivenheder ændre på.

Det siger en tidligere ansat i Fifa til nyhedsbureauet AFP.

Den anonyme kilde mener, at alene det forhold, at Michel Platini er nævnt i udtalelserne fra de schweiziske myndigheder er et "alvorligt slag" mod den 60-årige franskmand.

- Blatter er færdig nu. Platini skal kæmpe for at rejse sig igen efter at være blevet udspurgt, siger kilden til AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip