Platini går alligevel ikke efter at vælte Blatter

Michel Platini stiller alligevel ikke op som kandidat til præsidentposten i det internationale fodboldforbund Fifa.

Den 59-årige franskmand, der er formand for det europæiske fodboldforbund, gav for et par måneder siden udtryk for, at der er brug for frisk luft i Fifa-toppen.

Han sagde ved den lejlighed, at han ikke længere støttede Blatters kandidatur, og det var ventet, at han torsdag ville bekendtgøre sit kandidatur på et pressemøde klokken 11 dansk tid.

Men Platini stiller ikke op, siger medlem af eksekutivkomitéen Michel D'Hooghe til nyhedsbureauet Reuters.

Beskeden skulle være afleveret af Platini selv i forbindelse med et møde i Monte Carlo, hvor de 54 medlemmer af Uefa er samlet.

- Hr. Platini gjorde det klart, at han har et vigtigt stykke arbejde at gøre i Uefa, hvor han gerne vil blive som formand. Beslutningen er blevet godt modtaget af alle her.

- Vi mener, at det er den rigtige beslutning, og jeg er tilfreds med, at der ikke bliver nogen konflikt mellem Fifa og Uefa om præsidenthvervet, siger D'Hooghe til Reuters.

Den nuværende Fifa-præsident, Sepp Blatter, tiltrådte i 1998 og har siddet solidt på posten lige siden.

Han har været en omstridt person, der er blevet forbundet med flere korruptionssager i verdensforbundet.

Blandt andet derfor har Dansk Boldspil-Union og flere andre europæiske fodboldforbund givet udtryk for, at man heller ikke kan bakke op om den 78-årige schweizer.

Ikke desto mindre tilkendegav han i maj, at han ville forsøge at blive genvalgt for femte gang, når Fifa-toppen mødes 29. maj næste år i Zürich.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip