Platini: Jeg skal afslutte mit arbejde i Uefa

Han har overvejet det længe, men torsdag blev det officielt.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, stiller næste år ikke op til præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa), hvor Sepp Blatter går efter sin femte periode på posten.

- Jeg vil afslutte det, jeg har startet i Uefa, siger Platini til sit forbunds hjemmeside og tilføjer, at han i 2015 vil gå efter en tredje periode som Uefa-præsident.

- Jeg har valgt at følge mit hjerte. Jeg har valgt fodbolden. Jeg har valgt passionen. Da jeg var spiller, overholdt jeg altid mine kontrakter, og det samme gør sig gældende her.

- Og hvis de europæiske forbund vil have det - og det ser sådan ud - så har jeg fortsat nogle år tilbage i dette job, siger den tidligere franske stjernespiller og tilføjer, at han har sat mange projekter i gang, som han vil gennemføre.

Den meget omstridte Fifa-præsident Sepp Blatter har siddet på posten siden 1998, og mange havde regnet med, at Platini, som ikke støtter Blatter, ville gå efter topposten hos Fifa i 2015.

- Jeg har tænkt længe over det, men i løbet af de seneste måneders refleksioner kunne jeg ikke overbevise mig selv om, at jeg skulle være kandidat til Fifa-jobbet.

- Så simpelt er det. Lad mig igen slå fast: Jeg har valgt at følge mit hjerte. Jeg har valgt fodbolden. Jeg har valgt passionen, siger Platini.

Franskmanden slår fast, at han nu vil fokusere på at forsvare Europas interesser i fodboldverdenen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip