Platini om Fifa-appel: Jeg kæmper mod uretfærdighed

Mandag er præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, mødt op i hovedkvarteret for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for at blive hørt i sin appelsag om karantænen på otte år fra al fodbold.

Den blev Platini idømt af Fifas Etiske Komité sammen med afgående Fifa-præsident Sepp Blatter på grund af en mistænkelig overførsel på to millioner schweizerfranc (godt 13 millioner kroner) fra Blatter til Platini, hvis berettigelse ikke kunne dokumenteres.

Men Platini holder fast i, at han er uskyldig, hvorfor han fortsætter med at kæmpe for frifindelse.

- Jeg kæmper ikke for min fremtid (i fodbold), men imod uretfærdighed, lyder det fra Platini til den fremmødte presse i Zürich ifølge AFP.

Både Platini og Blatter har anket deres årelange karantæner, og de har begge proklameret, at de vil tage sagen hele vejen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis jeg havde noget at føle skyld over, ville jeg befinde mig i Sibirien for at gemme mig i skam, siger Platini.

Michel Platini havde meldt sig som kandidat til at overtage præsidentposten i Fifa efter Sepp Blatter, som 26. februar officielt træder tilbage efter beskyldninger om korruption i den verserende Fifa-skandale.

Karantænen på otte år fra alle fodboldaktiviteter sendte dog den tidligere franske stjernespiller ud af billedet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip