Playmaker: Taktisk træk narrede ungarerne

Et taktisk træk fra landstræner Jan Pytlick fik stor effekt, da Danmark besejrede Ungarn med 23-20 ved håndbold-EM mandag aften.

Playmaker Kristina Kristiansen fik en målmandstrøje på, og så spillede Danmark i overtal i samtlige angreb fra det 17. minut. Det forvirrede tydeligvis ungarerne, der aldrig fandt et modtræk.

- Det ville vi også selv være blevet. De tænkte: Skal vi gå frem, eller skal vi gå tilbage. Og uanset hvad de gjorde, stod Susan Thorsgaard på to meter og kunne plukke bolden ned. Det er fedt, at man kan vinde en kamp på sådan noget, siger Kristina Kristiansen.

Hun kan sagtens leve med, at taktikken lagde bånd på hendes individuelle udfoldelser.

Når man spiller uden målmand, kan spilfordeleren i sagens natur ikke tage de store chancer i spillet.

- Det lagde en dæmper på mig, for jeg kunne ikke tage skud, og jeg kunne ikke lave gennembrud. Jeg havde lidt en snor rundt om halsen, og i stedet måtte jeg gøre de andre gode. Det gjorde jeg supergodt i dag, siger hun.

Med sejren ligger Danmark pludselig lunt i svinget i kampen om billet til semifinalen ved EM.

Uafgjort er tilstrækkeligt i sidste mellemrundekamp mod Spanien på onsdag.

- Selv om vi ikke startede så godt i turneringen, så har vi hele tiden troet på os selv. Vi ved, vi er gode, og vi er blevet belønnet med sejre i de første to mellemrundekampe. Nu har vi en kamp, hvor vi selv kan afgøre, om vi skal i den semifinale, siger Kristiansen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip