Plejehjemschef fyret: De ældre fik ingen vand

- Det er særdeles alvorligt, siger ældrechef i Skanderborg Kommune, Jan Møller Iversen, til Dagens.dk.

En tilsynsrapport fra kommunen bekræftede i januar, at det har haltet alvorligt med omsorgen på det nyåbnede plejehjem Dagmargården i Skanderborg.

Ifølge den kommunale rapport har der ikke været skrevet navn eller cpr-numre på beboernes medicin, mens det har knebet med rengøringen i det nye plejehjem, der huser i i alt 34 østjyske borgere.

De kritisable forhold har nu ført til, at plejehjemslederen er blevet fyret.

Teknologien svigtede
For tre uger siden henvendte sygehuset i Horsens sig til Skanderborg Kommune. De kunne berette om fem patienter, der alle boede på det nye plejehjem og som led af væskemangel.

Kommunens ældrechef forklarer, at ingen af de fem beboere har været i livsfare på grund af den manglende væske i kroppen, men at dehydreringen ville kunne have ført til alvorlige situationer.

- Følgevirkningerne kan være livstruende som eksempelvis blærebetændelse, siger Jan Møller Iversen.

Det nye plejehjem har siden åbningen sidste sommer været ramt af en række tekniske problemer, hvilket er gået ud over omsorgen af beboerne.

Læs også: Studerende får lov at bo gratis - hvis de hænger ud med de ældre på plejehjemmet

Det har blandt andet ikke været muligt for de ældre at tilkalde nødhjælp, da der har været tekniske fejl på dette system. Ligeledes svigtede den teknologi, der skulle forhindre de demente beboere i at forvilde sig ud ad plejehjemmets døre.

- Vi har brugt for meget af vores energi på at bikse med teknologien, hvilket har haft betydning for plejen, siger Annika Dencker Nielsen, der er ny leder af Dagmargården.

Medarbejderne vil det bedste

Den nye plejehjemsleder kommer mere solid erfaring fra ældreområdet, da hun blandt andet har fem års erfaring som teamleder i Skanderborg Kommune.

Udover de tekniske udfordringer, så tilskriver Annika Dencker Nielsen fraværet af omsorgen som et resultat af en mangelende strukturering af arbejdsgangene.

Hun understeger, at der intet er galt med fagligheden hos de ansatte på plejehjemmet.

- Medarbejderne vil det bedste, siger Annika Dencker Nielsen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip