Pokalturneringens underdog vil lege med de store

Trods en placering som nummer 11 i Boxer Herreligaen regner HC Midtjyllands sportschef, Peter Andersen, med, at holdet kan tage pokalen ved weekendens Final4-stævne i Odense.

- På en god weekend kan vi gå hele vejen. Vi føler, vi lige så godt kan vinde som alle de andre. Vores chancer er mindst lige så gode som de andres, siger Peter Andersen.

Ved stævnet, der afslutter håndboldherrernes pokalturnering, deltager også Århus Håndbold, GOG og ligaens førerhold, Team Tvis Holstebro, som HC Midtjylland møder i første kamp lørdag.

Og selv om der er 14 point mellem de to hold i Boxer Herreligaen, regner HC Midtjylland-sportschefen med at kunne spille lige op med lørdagens semifinalemodstander.

- Vi har været foran i begge kampe, vi har spillet mod dem i år. Det har været uheldige omstændigheder, der tippede det til deres fordel. Lørdag forventer jeg, at det tipper til vores, siger Peter Andersen.

Ifølge TV2's håndboldekspert Bent Nyegaard er der lagt op til to tætte semifinaler. Og selv om han forventer en sejr til Team Tvis i kampen mod HC Midtjylland, så tror han stadig på en chance til de undertippede midtjyder.

- Midtjylland er sådan et hold, der kan spille to rigtig dårlige kampe, og så tænker man, at nu er det slut med dem. Og så kommer de med et eller andet ekstraordinært resultat.

- Det er ikke verdens hurtigste hold, men holdet har været rigtig dygtige i deres kontrafase.

- Hvis HC Midtjylland bliver ved med det, og Tvis ikke er opmærksomme, så kan det blive rigtig tæt, vurderer Bent Nyegaard.

Han spår dog, at finalen søndag kommer til at stå mellem Århus Håndbold og Team Tvis Holstebro. En kamp, han tror, aarhusianerne trækker sig bedst ud af.

HC Midtjylland oprustede tirsdag truppen med den 35-årige tysker Pascal Hens, der både har et europa- og verdensmesterskab på cv'et. Klubben har samtidig meldt ud, at man lørdag vil præsentere to nye profiler til truppen.

Forstærkningerne sker som et led i klubbens ambitioner om at nå ligaens top-seks allerede fra næste sæson, ligesom holdet gerne skal deltage ved Final4-stævnet hvert år.

Bent Nyegaard er dog skeptisk over for den målsætning.

- Der skal ske rigtig meget, før de manifesterer sig helt oppe i topgruppen. De mangler lokal entusiasme og tilskuere i hallen.

- Men der går rygter om, at de henter store navne som Jesper Nøddesbo til klubben. Det kan måske ændre på tingene, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip