Polak tiltalt for grov afpresning mod familie i Solrød: "Det er ikke mine ord"

Trusler mod en familie i Solrød kom fra en 39-årig polsk håndværkers telefon. Men ordene i flere sms'er var angiveligt ikke polakkens.

Den 39-årig mand sidder på anklagebænken ved Retten i Roskilde fredag, hvor han er tiltalt for grov afpresning af familien og en entreprenør.

- Ordene kom fra min telefon, men det er ikke mine ord. Jeg blev presset til det af de arbejdere, som jeg havde lovet betaling for jobbet, sagde den 39-årige via sin polske tolk.

Håndværkeren nægter sig skyldig i afpresning, men han erkender at have haft en stor køkkenkniv med til et møde med familiefaren og at have været i besiddelse af et falsk pas.

Omkring nytår sidste år skrev den 39-årige ifølge anklageskriftet i breve og sms'er en række trusler til familien i Solrød. På ubehjælpeligt engelsk blev familie truet med ordene: "Hard core criminal. Don't try fuck!" og "Tink ebaut familie peace".

Familien skulle først betale 500.000 kroner, og senere steg prisen til en million kroner. Pengekravet blev fulgt op i en sms med, at familien skulle være klar til "Fuckin hard core stress".

Den 39-årige skulle ifølge sin egen forklaring have betalt organiserede kriminelle 300.000 kroner for deres hjælp til at inddrive gæld i Danmark.

Sagen startede, da renoveringsarbejde på familiens hus gik i stå på grund af "fejl og mangler" ifølge familiefaren.

Den 39-årige mand gik i gang med at fikse uenigheden mellem familien og entreprenøren, men han brugte ifølge anklagen lidt for grove metoder i sit arbejde.

I en uge i sommeren 2013 afpressede den 39-årige mand ifølge anklageskriftet entreprenøren i telefonen eller over mail med trusler om vold, hærværk og frihedsberøvelse for at få udbetalt 100.000 kroner.

Den 39-årige rettede derfor ifølge anklager Thomas Brædder sin opmærksomhed mod den familie, som han ville hjælpe til at begynde med.

Anklagemyndigheden kræver den 39-årige mand udvist fra landet. Der forventes dom i sagen senere fredag.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip