Polakker fængslet for tyverier for 140.000 kroner

09/10/2012 13:34

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

To polske mænd på henholdsvis 26 og 32 år er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel og udvisning for tyveri af værdier til 140.000 kroner, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Mændene blev observeret i en bil af en patrulje i Rødovre. Ved nærmere eftersyn viste bilen sig at være fuld af stjålet elværktøj. Politiet fandt også en nøgle i bilen, som tilhørte et hostel i Midt- og Vestsjælland. Her opbevarede mændene endnu flere tyvekoster. I alt fandt politiet værdier til 140.000 kroner.

Mændene blev anholdt, sigtet for tyveri, og dagen efter – den 26. september – fremstillet og varetægtsfængslet ved Glostrup Ret. I går faldt der dom i sagen ved Glostrup Ret. Mændene tilstod tyveri fra flere ukendte steder, blandt andet et byggemarked i Ishøj, hvor de fremgik af overvågningen.

De forklarede også, de var kommet til landet to dage før, de blev pågrebet – den ene erkendte endda, at formålet med at være i Danmark var berigelseskriminalitet. Dommen lød på tre måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet med indrejseforbud i seks år.

- Retten lagde vægt på, at mændene er kommet til landet udelukkende for at stjæle, og at tyverierne virker planlagte og professionelle, siger anklager Mie Kjær.

Hun henviser til, at retten derfor vurderede, at mændene kunne udvises efter EU's opholdsdirektiv, fordi de udgør en tilstrækkelig alvorlig trussel, der berører en grundlæggende samfundsinteresse.