Polen gør det som de første: Indfører nye hårde sanktioner mod Rusland

16/09/2023 15:32

Henrik R

Nyheder
Photo: Shutterstock.com
Photo: Shutterstock.com
Som det første land i EU vælger Polen at indføre nye hårde sanktioner mod Rusland.

Mest læste i dag

I et træk, der forventes at have en betydelig indvirkning på Rusland, har Polens indenrigs- og administrationsminister, Mariusz Kamiński, annonceret nye sanktioner, der træder i kraft med det samme.

Hovedfokus for disse sanktioner er at forbyde alle russisk-registrerede biler adgang til Polen. Denne beslutning kommer som en reaktion på Ruslands fortsatte aggression i Ukraine, som har set angreb på både militære og civile mål.

Mariusz Kamiński uddybede detaljerne i de nye sanktioner og udtalte, at ingen russisk-registrerede biler, hverken kommercielle eller private, vil få lov til at træde ind på polsk territorium.

Dette udvider et eksisterende forbud, der tidligere kun var gældende for russisk-registrerede lastbiler.

"Princippet er enkelt: en bil registreret i Rusland har ingen ret til at komme ind i Polen. Dette er endnu et element i de sanktioner, der er pålagt Rusland og dets borgere på grund af den brutale krig i Ukraine og den trussel, den russiske stat udgør for international sikkerhed," sagde Kamiński ifølge det polske medie wprost.pl.

Den europæiske kontekst

De nye polske sanktioner stemmer overens med retningslinjer offentliggjort af Europa-Kommissionen den 8. september 2023, som også opfordrede til et forbud mod russisk-registrerede biler i Den Europæiske Union.

Polen er den første EU-medlemsstat, der implementerer dette forbud, som vil være gældende fra midnat.