Trist nyt til feriegæster: Chokerende tiltag rammer dansk ferieparadis

Emil Martesen

45 uger siden

|

11/09/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Chokerende nyt fra det danske ferieparadis har set dagens lys.

Dagens topnyheder

Selvom højsæsonen for rejser efterhånden er lakket mod enden, så er der ikke god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

For dette nye tiltag fra det danske ferieparadis er kommet for at blive.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted, i en tid hvor danskerne unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

I lyset af stigende bekymringer for den skade, masseturisme og klimakrisen kan forårsage, har den maleriske by Venedig taget et skridt til at beskytte sin enestående kulturarv og naturlige skønhed.

Fra foråret vil byen indføre en moderat entréafgift på 5 euro, svarende til cirka 38 kroner for dagsbesøgende, en bevægelse der er blevet mødt med forståelse og støtte fra mange.

Det skriver Ekstra Bladet.

Beslutningen kommer i kølvandet på Unesco's nylige advarsel om potentielle 'uoprettelige skader' på byen, hvorfor lokale myndigheder har følt et presserende behov for at regulere antallet af besøgende.

Borgmester Luigi Brugnaro understregede dog i samme ombæring, at byen ikke lukker sine porte:

"Venedig vil altid forblive åben for alle", sagde han i et nyligt opslag på sociale medier.

Den nye afgift er en del af en forsøgsordning, der skal godkendes endeligt den 12. september, og vil gælde i 30 dage, fordelt på de dage hvor byen oplever det højeste antal besøgende.

Venedig, der har været på Unescos verdensarvsliste siden 1987, er hjemsted for omkring 250.000 indbyggere. I 2023 alene, overnattede 3,2 millioner mennesker i byen, hvilket understreger dens vedvarende popularitet som et globalt turistmål.

Og med denne nye tiltag håber Venedig at finde en balance mellem at bevare sin historiske og kulturelle rigdom, samtidig med at den byder velkommen til besøgende med åbne arme.