Polen kommer stærkt tilbage og slår Rusland ved VM

Opgøret mellem Polen og Rusland blev jævnbyrdigt og dramatisk, men det var polakkerne, som løb med en 26-25-sejr til slut.

Der var tale om et opgør i Danmarks gruppe D ved håndbold-VM i Qatar.

Resultatet betyder, at Polen nu har fire point, mens russerne er strandet på to point efter tre kampe.

Polen blev tilmed ramt af en skade i starten af kampen. Krzysztof Lijewski nåede kun at udligne til 1-1 for Polen efter tre minutter, inden hørebacken måtte udgå med en knæskade.

Det er en alvorlig svækkelse for det polske mandskab, hvis Lijewski er ude i længere tid - eksempelvis når Danmark møder Polen i den sidste gruppekamp på lørdag.

Polen måtte rokere lidt rundt efter Lijewskis skade, og det gav lidt uro i kæderne, hvilket Rusland udnytte til at bringe sig foran med 5-1.

Rusland var dog ikke i stand til at holde føringen, da først Polen havde fundet sig selv i angrebet igen. Polakkerne fik skabt kontakt igen allerede ved stillingen 6-6.

Lijewski var dog ikke mere skadet, end at nøglespilleren var i stand til at komme ind og udligne til 12-12 på straffekast i slutsekunderne af første halvleg. Men så listede han også straks ud på bænken igen.

Russerne nåede dog akkurat at bringe sig foran med 13-12 inden pausen.

Ruslands keeper Vadim Bogdanov stod fremragende, og polakkerne havde store problemer med at passere ham i hele kampen. Derfor lignede det længe en russisk sejr, men sådan skulle det ikke gå.

I den anden ende havde Polen held med en udskiftning på målmandsposten, hvor Slawomir Szmal kom på banen og havde et par vigtige redninger i slutfasen.

Det betød, at Rusland ikke kunne holde fast i en føring på 24-21 med ni minutter tilbage af kampen. I stedet snuppede polakkerne to meget vigtige point i Danmarks gruppe.

Der blev spillet en kamp mere i Danmarks gruppe, da Argentina mødte Saudi-Arabien. Her vandt argentinerne 32-20, og sydamerikanerne har nu tre point i gruppen.

Det har danskerne også inden tirsdagens kamp mod tyskerne. Danmarks kamp mod Tyskland går i gang klokken 19 dansk tid.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip