Polen tvinger russisk ministerfly til at vende om

Et fly med den russiske forsvarsminister om bord er blevet nægtet adgang til polsk luftrum og har derfor set sig nødsaget til at vende om, rapporterer det russiske nyhedsbureau Ria ifølge Reuters.

Forsvarsminister Sergej Sjoigu var på vej hjem til Rusland efter et besøg i Slovakiet, men efter den polske blokade er ministeren nu tilbage i Bratislava, den slovakiske hovedstad.

Polen valgte at stille sig i vejen for den russiske minister, da flyet af uvisse grunde pludselig ændrede status fra civil til militær, siger en talsmand for de polske luftfartsmyndigheder.

- Selvfølgelig vil vi tillade, at flyet returnerer til Rusland over Polen, når flyet ændrer status til ikke-militært, siger Pawel Paluch.

Polen har været blandt de skrappeste kritikere af Rusland, der beskyldes for at støtte de prorussiske separatister, der kæmper mod den ukrainske regerings soldater.

Derfor kunne blokaden af den russiske minister umiddelbart ses som endnu et signal om, at man ikke har i sinde at lade Rusland slippe af sted med sin fremfærd uden konsekvenser.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip