Polens danske træner: Danmark får det svært mod Spanien

Med sejre i de næste to kampe mod Ungarn og Spanien kan håndboldkvinderne selv afgøre, om de skal i semifinalen ved EM i Ungarn og Kroatien.

Men danskerne skal hæve niveauet ganske betragteligt, hvis de skal slå Spanien, siger en mand, der burde vide det - Polens danske landstræner Kim Rasmussen.

Hans polske landshold har mødt både Spanien og Ungarn i den indledende runde.

- Spanierne er altså rigtig stærke. De bliver svære at bokse med. De har fået en større bredde på holdet i år. Nerea Pena på højre back har spillet fantastisk, og det plejer hun altså ikke at gøre.

- Beatriz Fernandez på venstre back har taget et skridt op, og Alexandrina Barbosa Cabral kender man jo.

- De har en bredde i år, som de ikke har haft før. Danmark skal virkelig være klar, for spanierne spiller kreativt og aggressivt, siger Kim Rasmussen.

Hans polske landshold mødte Spanien i den første kamp ved EM og tabte 22-29. Senere blev det til et nederlag på 23-29 til Ungarn.

Men selv om cifrene ikke er så forskellige, ser Kim Rasmussen markant forskel på de to hold.

- Jeg ser ikke Ungarn som et så stort problem for Danmark. Dertil er danskerne for gode teknisk og taktisk, og deres koncept sidder der.

- Ungarn kommer med noget kreativ håndboldspil, men på målvogterpladsen mangler de noget på højeste niveau, vurderer Kim Rasmussen.

Danmark møder Ungarn mandag og Spanien på onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip