Politet brugte knipler ved fodbolduro i Esbjerg

113 personer blev torsdag aften anholdt af politiet i forbindelse med fodboldkampen mellem Esbjerg og belgiske Standard Liege. Nu oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau, at politiet i den forbindelse brugte magtmidler.

- Politiet trak stavene. Der blev ikke anvendt peberspray, og der er ikke nogen, der er blevet udsat for hundebid, fortæller Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hun kan endnu ikke oplyse, om politiet har slået på folkemængden med kniplerne, men fortæller, at det sandsynligvis har været tilfældet.

Først når de betjente, som var i tjeneste, har indberettet eventuelle slag, vil man kunne oplyse, hvor mange personer der er blevet slået.

Ifølge Helle Lundberg stammede de urolige gæster i byen blandt andet fra en tysk gruppe, som støtter Standard Liege og en anden tysk gruppe, som støtter Esbjerg. Derudover var der belgiske fans af Standard Liege.

Politiet forsøgte i første omgang at adskille to fangrupper, men det udviklede sig ifølge Helle Lundberg til, at uromagerne gik til angreb på politiet. Der blev blandt andet kastet med kanonslag, flasker og store metalbolte.

- Det er ikke nogle metalbolte, som har været på stedet. De er blevet medbragt, fortæller Helle Lundberg.

De 113, som blev anholdt - eller administrativt frihedsberøvet, som det rettelig hedder, idet politiets indgreb skete med hjemmel i politiloven, blev i løbet af aftenen og natten eskorteret til grænsen og sendt ud af landet.

To personer kom til behandling på skadestuen i forbindelse med urolighederne. Ifølge politiet havde de ikke pådraget sig større skader.

Politiet er berettiget til at bruge knipler og slå på folk, blandt andet når det drejer sig om at forhindre angreb på andre personer eller på politiet selv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip