Politi: 18-årig skal fængsles for Lalandia-trusler

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil sætte en 18-årig mand omgående bag tremmer for to tilfælde af bombetrusler mod feriecentret Lalandia i den forgangne weekend.

Ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen skal den 18-årige fremstilles i grundlovsforhør mandag eftermiddag klokken 15 ved Retten i Nykøbing Falster. Her vil anklagemyndigheden kræve ham varetægtsfængslet.

- Han er sigtet efter straffelovens paragraf 266 om trusler. Mere kan jeg ikke sige, da der vil blive begæret lukkede døre ved retsmødet, siger Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Den 18-årige er mandag blevet afhørt, og umiddelbart nægter han ifølge vicepolitiinspektøren sig skyldig i sigtelserne mod ham.

Søren Ravn-Nielsen kan endnu ikke sige noget om, hvad der har været den 18-åriges motiv. Men efter alt at dømme har han handlet på egen hånd.

- Der er ikke noget, der tyder på andet, siger Søren Ravn-Nielsen.

Fredag indløb den første bombetrussel, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og en restaurant. I brevet stod der, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Politiet valgte at evakuere selve feriecentret, mens folk fik lov til at blive i de hytter, som ligger omkring centret.

Efter at have gennemsøgt området med hunde uden at finde nogen bombe valgte politiet natten til lørdag at afblæse alarmen.

Lørdag var alt igen tilbage i daglig gænge på feriecentret, men kun for en kort bemærkning.

Lørdag eftermiddag indløb nemlig en ny bombetrussel mod centret, som fik politiet til at evakuere stedet. Igen viste det sig, at der var tale om tomme trusler.

Den 18-årige blev anholdt søndag aften.

/ritzau/