Politi anholder jødiske ekstremister for kirkebrand

Israelsk politi oplyser søndag, at man har anholdt "flere jøder", der mistænkes for at have sat ild til en helligdom ved Brødunderets Kirke - hvor Jesus ifølge de kristne udførte miraklet med de fem brød og to fisk.

- Flere jødiske mistænkte er blevet anholdt for at sætte ild til kirken, og retten i Nazareth har opretholdt deres anholdelse af hensyn til efterforskningen, hedder det ifølge nyhedsbureauet AFP i en udtalelse fra politiets talskvinde, Luba Samri.

Politiet har ikke oplyst, hvor mange, der er anholdt, men en ultranationalistisk jødisk organisation oplyser til AFP, at tre unge jøder er blevet anholdt.

The Church of the Multiplication of the Loaves and Fish (Brødunderets Kirke) ligger i Tabgha på bredden af Genesaret Sø.

Ifølge mange kristne var det her, at Jesus udførte miraklet, hvor han bespiste 5000 mennesker med fem brød og to fisk.

En af bygningerne i komplekset nedbrændte, men selve kirken blev ikke skadet i branden, der hærgede komplekset 18. juni.

På en anden bygning i komplekset var skrevet en hebraisk graffiti med teksten "Afguder vil blive smidt ud" eller "Afguder vil blive ødelagt". Teksten er ifølge AFP en del af en almindelig jødisk bøn.

Der har været en lang række angreb på kristne og muslimske hellige steder i både Israel og på Vestbredden, hvor gerningsmændene menes af være jødiske ekstremister.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip