Politi anvender gummikugler i Hongkong

Titusindevis af demonstranter fortsatte sent torsdag deres protester i Hongkong, hvor politiet optrapper magtanvendelsen over for demonstranterne med tåregas og gummikugler.

Et stort antal aktiviser har med en omfattende "sit-in" aktion tvunget myndighederne til at lukke centrale dele af den sydkinesiske by. Aktivisterne sidder blandt andet foran parlamentet. De har givet Hongkongs øverste leder, Leung Chun-Ying, en tidsfrist frem til fredag til at træde tilbage.

En ledende politimand fra Hongkongs politistyrke, Steve Hui, siger, at politiet vil gribe ind i henhold til loven, hvis demonstranterne trænger ind i regeringsbygninger.

Samtidig har det kommunistiske styre i Beijing udsendt nye støtteerklæringer til styret i Hongkong uden den mindste antydning af, at det vil komme demonstranterne i møde.

Beijing støtter uforbeholdent den regionale ledelse omkring Chun-Ying, og frustrationerne blandt demonstranterne tager til.

- Demonstranterne kræver mere demokrati, men volden i sig selv har også fået flere til at gå på gaden, siger en studerende, Anne, som ikke ønsker at oplyse sit efternavn.

Hundredtusinder har demonstreret i de seneste uger. Initiativtagerne var i første omgang bevægelsen Occupy Central, der kræver et fuldstændigt demokratisk valg af Hongkongs nye ledere i 2017 - uden at kandidaterne bliver "forhåndsgodkendt" af de kommunistiske ledere i Beijing.

Demonstranterne siger, at de ikke kræver selvstændighed for Hongkong, ligesom de ikke kæmper for kommunistpartiets fald.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han har store forhåbninger om, at myndighederne i Hongkong vil udvise tilbageholdenhed og respekt, så demonstranterne kan udtrykke deres meninger.

- Den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, har gjort det klart, at Hongkong er "et internt anliggende for Kina."

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip