Politi-billedet satte gang i hånlige kommentarer - men måske er der en god forklaring

OPDATERET - Dagens.dk har valgt at gøre det klarere i artiklen, at der kan være tale om kolonnekørsel fra politiets side.

Der er kontante bøder til danskere, der i denne uge ikke formår at holde til højre på motorvejen.

Men så dukkede dette billede op på Facebook, hvilket fik en del til at rynke brynene og en hel del til at trykke på del-knappen.

Det viser tilsyneladende tre salatfade, som ligger i overhalingssporet, selvom der er rigeligt med plads i banen til højre, og de tilsyneladende ikke har udrykningsblink på.

Billedet blev delt tusindvis af gange, og mange - inklusive os på Dagens.dk - drillede politiet.

Læs også: Bilister, pas på: Politiet holder øje med motorvejene i dag

Men det er ikke nødvendigvis sikkert, at billedet er så mærkeligt. Der kan nemlig være tale om kolonnekørsel, og i så fald må politiet gerne ligge tæt efter hinanden på vejen.

Det kommenterede blandt andre Nick Luffe med, og det kan ikke afvises, at det er årsagen til, at politibilerne ligger lige efter hinanden.

- Inden folk spasser alt for meget ud uden grund, vil jeg lige tilføje at der ved især militær og redningskørertøjer er noget der hedder "kolonnekørsel" og hvor der gælder lidt andre regler end for enkelte bilister. Dvs. At flere kørertøjer på række ska ses som ét samlet kørertøj og forreste kørertøj trækker normalt ikke ind til højre før han kan se det bagerste kørertøj kan trække med ind (for at holde kolonnen samlet). Sådan kørte vi i hæren dengang jeg var inde og er ret sikker på det er samme princip vi her ser politiet kører efter!, skriver Nick Luffe.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

HOLD TIL HØJREI denne uge skulle der være en kampagne for at holde til højre, men tager man en tur på de danske veje...

Posted by Sucré Karma on 29. april 2015

 

 

Dagens Gossip