Politi: Dreng voldtog 77-årig der blev kvalt

En 15-årige dreng, der er sigtet for at have dræbt den 77-årige Else Johannesen i Lemvig, er også sigtet af Midt- og Vestjyllands Politi for at have voldtaget offeret.

Det er kommet frem ved grundlovsforhøret ved Retten i Holstebro tirsdag.

Drengen nægter sig skyldig i drab og voldtægt, men han erkender vold ved at have taget halsgreb på den kvindelige pensionist, oplyste drengens advokat ved grundlovsforhørets start.

Den lange, ranglede og lyshårede 15-årige kom ind i retssalen iført en grå hættetrøje og jeans og stirrede tomt frem for sig uden at sige et ord.

Forbrydelsen skete ifølge politiet natten til lørdag, men den 77-årige kvinde blev først fundet død af en hjemmehjælper, der kom på besøg lørdag formiddag. Obduktionen viste, at hun var blevet kvalt.

Politiet fandt ud af, at offerets pung var væk fra lejligheden i Frederiksgade. Politiet kunne ifølge flere medier efterfølgende se, at kvindens kreditkort var blevet brugt på netsiden sexshop.dk.

Ifølge indehaver af sexshop.dk, Michael Peter Hansen, blev kreditkortet brugt til at forsøge at købe et stykke sexlegetøj til 1839 kroner. Købet på hjemmesiden blev ifølge indehaveren forsøgt gjort klokken 04.50 natten til lørdag.

Dommeren i Holstebro har tirsdag besluttet at lukke dørene til grundlovsforhøret, ligesom der er nedlagt navneforbud i sagen. Offentligheden fik derfor ikke mulighed for at høre drengens forklaring.

Dommeren lukkede dørene af hensyn til politiets efterforskning, og navneforbuddet skyldes, at drengens navn ikke skulle offentliggøres i den lille by, lød det.

Samtidig sagde drengens forsvarer, at den 15-årige kun ville afgive forklaring for lukkede døre.

Else Johannesen blev sidst set i live fredag aften klokken 20.15, da hun havde besøg af en veninde. Derfor bad politiet folk, der havde bemærket noget usædvanligt i området fra fredag aften til lørdag formiddag klokken 10, om at henvende sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip