Politi dropper krænkelses-sager fra Københavns Lufthavn

Balladen om kvindelige passagerer i Københavns Lufthavn, der har følt sig krænket i sikkerhedskontrollen i forbindelse med kropsvisitationer, fik i august lufthavnen til at videregive omkring 50 sager til Københavns Politi.

Men i Københavns Politi har man nu afsluttet sagerne, fordi politiet nu vurderer, at der ikke er grundlag for videre efterforskning. Det oplyser politiet.

Samtidig er advokatfirmaet Bech-Bruun færdig med den undersøgelse, som lufthavnen har bestilt om sikkerhedskontrollen i lufthavnen, oplyser Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

Og her lyder konklusionen, at reglerne overholdes, men at lufthavnen bør give passagererne bedre besked om sikkerhedskontrollen og forbedre muligheden for at klage.

Derfor vil lufthavnen nu informere bedre om personeftersyn i sikkerhedskontrollen på dens hjemmeside og samtidig udvide perioden, hvor videooptagelser fra sikkerhedskontrollen gemmes, til 28 dage, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge advokatrapporten tyder noget på, at enkelte af lufthavnens tidligere medarbejdere bevidst har fået metaldetektoren til at give udslag for at foretage personeftersyn af udvalgte passagerer.

Men rapporten konkluderer på baggrund af interviews med nuværende og tidligere ansatte i lufthavnen, at den adfærd stoppede for godt 2,5 år siden.

Sagen har fået lufthavnen til at fremrykke brugen af kropsskannere i sikkerhedskontrollen.

Lufthavnens administrerende direktør lægger vægt på, at de nye kropsskannere har minimeret fysisk kontakt mellem passagerer og ansatte i sikkerhedskontrollen.

- Men det skal naturligvis stå helt klart, at skulle der være medarbejdere, som ikke har en professionel tilgang til arbejdet, hører disse naturligvis ikke hjemme i CPH.

- Jeg har derfor indskærpet overfor lederne i Security, at den nultolerance vi har over for den type adfærd opretholdes, siger Thomas Woldbye i meddelelsen.

Visitationerne i sikkerhedskontrollen kom i fokus hen over sommeren, efter flere medier beskrev, hvordan nogle kvinder har følt sig krænket. Lufthavnen opfordrede kvinderne til at henvende sig på baggrund af beretningerne.

Ifølge advokatundersøgelsen har Københavns Lufthavn de seneste godt fem år modtaget i alt 202 henvendelser fra passagerer, der har følt sig krænket i lufthavnens sikkerhedskontrol. Størstedelen kom efter lufthavnens opfordring i sommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip