Politi erkender svigt: Flere muskler til økonomisk svindel

Flere betjente og anklagere i Københavns Politi skal fremover beskæftige sig med økonomisk kriminalitet.

Det lover politidirektør Thorkild Fogde, der siger, at også en ny måde at organisere arbejdet på vil sætte skub i behandlingen af sagerne.

Projektet går for alvor i gang efter nytår, oplyser han til Ritzau.

I flere år er bedrageri, skattesvig og andre former for økonomisk kriminalitet blevet prioriteret lavt af politiet mange steder i landet.

En intern rapport konkluderer ifølge Politiken torsdag, at området er "nødlidende og nedprioriteret."

Det samme har de overordnede anklagere, der skal kontrollere politiets indsats, tidligere i år sagt. I nogle politikredse er der alvorlige problemer.

- Her er man ikke i stand til at løfte opgaven, hverken med hensyn til efterforskning eller juridisk behandling, sagde vicestatsadvokat Michael Møller Hansen i juni til Ritzau.

I sommer beskrev rigsadvokat Ole Hasselgaard situationen som "utilfredsstillende" og sendte en opsang til det lokale politi om at afsætte de nødvendige ressourcer. Beskeden får nu følger i landets største politikreds.

- Vi bliver nødt til at geare op og styrke området med flere muskler, siger politidirektør Thorkild Fogde torsdag til Ritzau. Han vil dog ikke umiddelbart sætte tal på udvidelsen.

- Vi har gjort indhug i bunken af sager, siden Rigsadvokaten sendte sit brev, oplyser han. Men især har Københavns Politi brugt tiden på at forberede sig på nye måder at tilrettelægge arbejdet på.

For at spare kræfter skal sager sorteres hårdere allerede ved modtagelsen af anmeldelserne.

- Vi skal i højere grad løbe efter de bolde, vi kan sparke i mål, siger Thorkild Fogde.

- Det har vist sig, at man kan spilde mange efterforskningstimer på noget, der alligevel ikke holder i retten. Derfor skal vi have en skarp visitation straks fra begyndelsen, siger han.

Samtidig samles al efterforskning af økonomisk kriminalitet, uanset om det er små eller store sager, i én stor central enhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip