Politi finder intet afskedsbrev, men pilot skrev sygemelding før katastrofe

Politiet har i andenpilotens lejlighed fundet en iturevet sygeerklæring for selve den dag, hvor hans fly fra Germanwings styrtede mod et bjerg, oplyser anklagemyndigheden i Düsseldorf.

Hvilken sygdom, det i så fald skulle handle om, er et åbent spørgsmål.

Papirer, der er fundet i lejligheden, tyder på, at han har er blevet behandlet for en bestående sygdom.

Anklageren siger, at skulle den 27-årige andenpilot Andreas Lubitz være ramt af sygdom, så holdt han det hemmeligt over for sin arbejdsgiver.

Efterforskningen tyder stærkt på, at han satte flyet til at styrte, efter kaptajnen for et kort øjeblik havde forladt cockpittet. Da kaptajnen vendte tilbage, tyder lydoptagelser på, at han ikke ville lukke kaptajnen ind igen. Alle 150 om bord omkom.

Politiet har ikke fundet et afskedsbrev i Lubitz' lejlighed.

Der er derimod beslaglagt "dokumenter med medicinsk indhold", som henviser til en bestående sygdom og den lægelige behandling af den, hedder det.

- Det støtter efter de foreløbige observationer antagelsen af, at den afdøde over for sin arbejdsgiver og arbejdskolleger har hemmeligholdt sin sygdom, hedder det i statsadvokatens pressemeddelelse.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip