Politi forsinkede færge med flygtninge

Skrevet af admin

09/09/2015

Mest læste i dag

I flere timer kredsede en Scandlines-færge rundt i vandet ud for Lolland sent tirsdag aften, fordi politiet ventede på forstærkning i Rødbyhavn.

Det fortæller Scandlines, der på foranledning af politiet forsinkede ankomsten af færgen.

- Politiet bad os om at forsinke færgen på grund af de problemer, der var i Rødbyhallen, fordi politiet havde brug for ekstra forstærkning, siger Scandlines kommunikationschef, Anette Ustrup Svendsen, til Ritzau.

Tirsdag aften var der uroligheder i Rødby, hvor flere mænd kastede sten mod politiet nær indkvarteringsstedet for de flygtninge, der er ankommet til byen de sidste dage.

Urolighederne skyldes, at flygtningene ikke ønsker at afgive fingeraftryk og lade sig registrere i Danmark. Mange af dem vil hellere til Sverige.

Politiet ønskede at forsinke Scandlines-færgen fra Puttgarden, fordi der var flygtninge om bord på færgen, der også krævede politiets opmærksomhed.

For at imødekomme politiets ønske om at udskyde ankomsten af nye flygtninge, valgte Scandlines-færgens kaptajn at vente med at lægge til kaj.

- Vi følger selvfølgelig de anvisninger, vi har fra politiet, og når de anmoder os om at holde lidt tilbage og vente med at lægge til, så følger vi de anvisninger, siger Annette Ustrup Svendsen.

Hun understreger dog også, at selskabet er opmærksom på, at de samtidig skal tilgodese deres øvrige passagerer:

- Det er en balancegang, og i sidste ende er det kaptajnen, der vurderer, at han må lægge til af hensyn til de øvrige passagerer, siger kommunikationschefen.

Scandlines oplyser, at de ikke har fået nogle klager fra rejsende. De oplyser også, at der ikke har været problemet med plads på deres færger de sidste dage, selvom der er en øget tilgang af flygtninge og migranter om bord.

Ifølge Scandlines skyldes det, at selskabets højsæson netop er stilnet af.

I alt 100-150 flygtninge kom til Rødbyhavn med aftenfærger tirsdag. Ifølge Rigspolitiet er over 1200 flygtninge og migranter kommet til Danmark siden søndag.

/ritzau/