Politi gennemfører razzia mod Norges katolske kirke

Norsk politi har torsdag gennemført en razzia mod lokaler, som tilhører Oslos katolske stift, og biskoppen er sigtet for groft bedrageri til 50 millioner kroner.

- Foretagendet Oslos katolske bispedømme sigtes for groft bedrageri, og summen, som ligger til grund, er 50 millioner kroner, sagde politiadvokat Kristin Rusdal tidligere på dagen, og kort efter middag kunne hun bekræfte, at biskop Bernt Eidsvig er tiltalt.

- Han er sigtet sammen med en anden ansat. Det gælder medvirken til den samme sigtelse som bispedømmet, altså medlemsfusk, og paragraffen er straffelovens paragraf 271 - om groft bedrageri, forklarer hun.

Stiftet efterforskes for medlemsfusk. En biskop erkender over for avisen Dagbladet, at kirken i telefonbogen har ledt efter katolske navne, og at man herefter har registreret dem som medlemmer.

Det indebærer, at den katolske kirke kan have modtaget mange millioner i statsstøtte, som man ikke var berettiget til.

Politiet har fået ransagningskendelser for to katolske boliger. Dagbladet skrev at den ene adresse var biskop Berndt Eidvigs.

De seneste otte år er den katolske kirke i Norge vokset med næsten 100.000 medlemmer.

Ifølge leksikonet Den Store Danske er der i Danmark 37.000 registrerede katolikker, men antallet er formentlig en del højere, fordi udenlandske katolikker ikke lader sig registrere.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip