Politi: God opførsel søndag kan give sent lokalderby

Brøndby IF tager imod FC København i Alka Superligaen på søndag, og hvis opgøret forløber uden problemer mellem klubbernes fans, så kan det næste møde mellem rivalerne spilles sent.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Hvis kampen på søndag afvikles i samme gode ånd med ro og orden som i april, så vil politiet gerne komme fansene i møde og undlade at stille krav om, at kampen i november flyttes.

- I så fald vil den kunne spilles som planlagt af Divisionsforeningen klokken 18.00, siger politiinspektør Allan Nyring fra Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

Baggrunden er, at opgøret den 8. november er sat til at blive spillet kl. 18.00, og politiet har tidligere påpeget, at kampene skal spilles tidligt, så man har minimum to timers dagslys efter kampene.

Politiet kan give et påbud om dette, men rækker nu hånden frem til de to klubbers fans og henviser til fan-aftalen "Fairplay - også uden for banen," som er indgået mellem fans, klubber, kommune og politiet.

Politiet henviser også til, at det seneste opgør mellem de to klubber blev afviklet "på en god måde".

Søndagens opgør mellem Brøndby og FC København er fastsat til klokken 13.00.

Her understreger politiet, at man på forhånd havde henstillet til, at den skulle afvikles klokken 15.00 senest, mens Divisionsforeningen valgte at sætte fastsætte den til tidligere.

Når kampen til november har haft interesse, skyldes det, at der vil være tidligere mørkt i Danmark.

Allan Nyring udtalte til Ritzau for nylig, at udgangspunktet for derby-opgørene er, at de skal afvikles med to timers dagslys efter kampen.

- Vi vil gå ind og se på den her specifikke kamp, for vores udgangspunkt er, at vi arbejder i dagslys, sagde Allan Nyring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip