Politi i Ferguson: Vi affyrede ikke skud mod to sårede

To personer er kørt til hospitalet for behandling for skudsår i Ferguson, efter at de natten til tirsdag blev ramt under nye sammenstød i St. Louis-forstaden i den amerikanske delstat Missouri.

Ferguson har været scene for kontinuerlig uro, siden en sort teenager blev skudt og dræbt af politiet forrige lørdag.

Operationschef Ron Johnson siger til CNN, at det ikke var politiet, som affyrede skud mod de to personer.

- Vi har to personer, som blev ramt af skud. De var kommet for at protestere imod os, men efter at de blev skudt, bad de om hjælp, og så kørte vi dem på hospitalet.

- De blev skudt inde i gruppen blandt de protesterende. De blev ikke skudt af politiet, siger Johnson til den amerikanske tv-station.

Ifølge Johnson kom politiet under "tung beskydning," og 31 personer er blevet anholdt. Politiet ikke har affyret et eneste skud i løbet af natten, siger han.

Byen har været i oprør, siden den ubevæbnede 18-årige Michael Brown blev dræbt af flere skud affyret af en hvid politimand.

Derfor er indbyggernes vrede rettet mod politiet med krav om, at betjenten, den 28-årige Darren Wilson, bliver anholdt. Han er imidlertid sat på betalt orlov.

Mandag blev Nationalgarden udstationeret i Ferguson i et forsøg på at skabe ro.

Det har tilsyneladende ikke haft den ønskede effekt, for det hele blussede op igen mandag aften og fortsatte natten til tirsdag.

- Der blev kastet glasflasker og vandflasker. Vi bliver nødt til at beskytte de betjente, som er herude. Det skal vi bare.

- Det skal stoppe. Jeg vil ikke acceptere, at nogen kommer til skade. Jeg vil ikke acceptere, at en betjent kommer til skade. Jeg vil ikke acceptere, at en borger kommer til skade, siger Ron Johnson.

/ritzau/