Politi i München anholder mulig medskyldig i skyderi

Politiet i München har anholdt en 16-årig afghansk dreng i forbindelse med angrebet fredag i et indkøbscenter i München.

Den anholdte var en ven af den nu afdøde gerningsmand. Han er anholdt på mistanke om, at han undlod at informere politiet om den 18-årige gerningsmands planer.

Politiet mener, at den anholdte 16-årige kan have spillet en rolle ved på Facebook at skrive opfordringer til folk om at komme til et møde på det sted, hvor skyderiet så fandt sted fredag aften kort før klokken 18.

- Der er mistanke om, at den 16-årige er en mulig stiltiende medskyldig i angrebet, lyder det i en meddelelse fra politiet i München.

Teenagedrengen meldte sig selv til politiet umiddelbart efter fredagens skyderi, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Det er den hidtil eneste anholdelse, der er foretaget i sagen.

Ifølge avisen Bilds oplysninger kendte den 18-årige gerningsmand og den 16-årige hinanden fra psykiatrien i München, som de angiveligt begge har været i kontakt med.

Ni mennesker blev dræbt ved fredagens skyderi i indkøbscentret i München. Ifølge tyske myndigheder er der 35 sårede, hvoraf de tre fortsat er i livsfare.

Den 18-årig tysk-iranske gerningsmand havde ifølge politiet planlagt sit angreb i et år. Der er også fundet et manifest på hans computer, men det er endnu ikke offentliggjort, hvad dokumentet indeholdt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip