Politi i Sydney: Ingen er kommet til skade i gidseldrama

Ingen personer er tilsyneladende kommet til skade under gidseldramaet på en café i det centrale Sydney, hvor en bevæbnet mand mandag holder et ukendt antal personer spærret inde.

- Jeg forstår, at ingen skulle være kommet noget til, siger politikommissæren i staten New South Wales, Andrew Scipione, på en pressekonference.

Et af fem gidsler, som er sluppet ud fra caféen, blev kørt til behandling på et hospital, men det havde tilsyneladende ikke noget at gøre med gidseldramaet, siger politikommissæren.

Journalisten Chris Reason fra 7 News, som tilfældigvis har en redaktion nær caféen, beretter på Twitter, at lyset på caféen har været slukket i en time.

Tidligere har den australske journalist skrevet, at han kunne se, hvordan gidslerne fik serveret mad fra caféens køkken.

Politiet er under de igangværende forhandlinger meget lidt meddelsomme om episoden, der præger den centrale del af millionbyen, hvor gaderne ligger øde.

- Vores hovedprioritet er at løse denne episode, uden at nogen kommer noget til. Hvad der sker inde i bygningen, kan vi ikke sige noget om, siger Andrew Scipione.

- Vi vil ikke gå i deltaljer omkring, hvor mange eller hvem der er i bygningen. Mange forsøger at gætte på motiver, men det beskæftiger vi os ikke med, siger politikommissæren.

Fem personer er sluppet ud fra caféen. De blev hurtigt bragt i sikkerhed af trænede og tungt bevæbnede antiterror-betjente, som er til stede i stort antal i området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip