Politi indstiller efterforskning af overfald på digter

Trods billeder fra videoovervågning er det efter to og en halv måned ikke lykkedes Københavns Politi at finde frem til de mænd, som angiveligt overfaldt digteren Yahya Hassan på et diskotek.

- Vi kan ikke identificere gerningsmændene og har indstillet efterforskningen, siger Charlotte Møgelhøj, der er anklager i Københavns Politi, til Ritzau.

Overfaldet på den kontroversielle digter fandt ifølge Yahya Hassans anmeldelse sted natten til 18. april på diskotek Sunday i Lille Kongensgade i København.

På sin offentlige Facebook-side beskrev digteren, hvordan han oplevede episoden.

- Jeg står og snakker med en kvinde, da en person pludselig hiver mig hårdt i hestehalen bagfra, jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet.

- Jeg uddeler det, man vil betegne som et frontspark til de to mest aggressive foran mig. Først da træder livvagterne til, skrev Yahya Hassan på Facebook-siden.

Indehaver af natklubben Sunday fortalte imidlertid til TV2, at det ikke er sådan, gæsterne på diskoteket opfattede episoden.

- De skulle efter sigende have været lige gode om det. Jeg var der ikke selv, men det er det, jeg har fået at vide af personalet, som snakkede med nogle af de gæster, der var til stede den aften, siger Simon Lennet til TV2.

I februar sidste år endte en bytur i Aarhus også i en konfrontation, der siden resulterede i en dom for vold til digteren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip