Politi: Islamister har planlagt terroraktion mod Norge

Skrevet af admin

24/07/2014

Mest læste i dag

Det norske politi har oplysninger om, at en terroraktion mod Norge kan være planlagt til gennemførelse angiveligt inden for få dage. Det er dog uvist, hvor eller mod hvem truslen retter sig.

Det drejer som personer, der har deltaget i kamphandlinger i Syrien, og som kan have til hensigt at gennemføre et terrorangreb i Norge inden kort tid, lyder det fra Politiets Sikkerhedstjeneste - det norske politis efterretningsvæsen (PST).

- PST modtog for nylig informationer om, at personer med tilknytning til islamistiske ekstremister i Syrien, kan have til hensigt at gennemføre et angreb mod Norge, siger PST-chef Benedicte Bjørnland på en pressekonference i Oslo.

- PST har flere gange modtaget varsler om, at ekstremistiske islamistiske grupper i Syrien har til hensigt at gennemføre terrorhandlinger i Norge. Sådanne trusler får vi ofte, men ofte viser det sig ikke at have noget på sig. I denne sag blev mistanken dog styrket tidligt, siger hun.

Hun tilføjer, at informationerne er ukonkrete, men troværdige. PST ved ikke, hvem der står bag - eller hvor og hvordan, terrorhandlingen skulle gennemføres. Men truslen er angiveligt begrænset til de kommende dage.

Offentligheden vil i videst muligt omfang blive orienteret om udviklingen i sagen. Efterretningstjenesten har offentliggjort truslen, fordi man mener, at det kan bidrage til at afværge en terroraktion.

- Både statsministeren og personalet er orienteret. I denne situation er det vigtigt, at det norske folk er ekstra opmærksomme, men at de heller ikke dømmer, siger den norske justitsminister, Anders Anundsen, på pressemødet.

Fungerende politidirektør, Vidar Refvik, siger, at politiet vil øge tilstedeværelsen af bevæbnede betjente på baggrund af den nye trussel.

- Vi arbejder på at få flere informationer på efterretningssiden og samarbejder med PST, siger han på pressemødet i Oslo og tilføjer:

- Vi tager informationerne alvorlige og vil som følge af dette øge vores tilstedeværelse ved steder som grænseovergange, flypladser og togstationer.

Politidirektøren understreger, at truslerne er så ukonkrete, at det er vanskeligt at give folk gode råd til, hvordan de skal forholde sig til situationen.

/ritzau/NTB