Politi kræver nødret og våbenforbud under partimøde

Politiet i Cleveland er bekymret over sikkerheden, når Det Republikanske Parti mandag samles til konvent, hvor Donald Trump senere ventes valgt som præsidentkandidat.

Formanden for politiforbundet opfordrer delstaten Ohios guvernør til at indføre nødretstilstand. Ønsket falder i forlængelse af drab på tre betjente i Louisiana søndag.

Politiet kræver også et midlertidigt forbud mod at bære våben.

- Jeg er ligeglad med, hvad den lovmæssige sædvane er. Jeg mener bestemt, at ledelsen må tage ansvar og forsvare disse betjente, siger formand Steve Loomis i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

Guvernørens kontor i Ohio har hurtigt svar på tiltale. John Kasichs kontor siger søndag, at man ikke har mandat til forbyde våben under konventet.

Kasich var selv kandidat til at blive republikansk præsidentkandidat. Han trak sig 4. maj som den sidste af flere end 10 udfordrere til Trump.

Konventet afholdes fra 18. til 21. juli i Quicken Loans Arena, som er hjemmebane for basketballholdet Cleveland Cavaliers.

Meldingen fra politiet i Cleveland kommer i forlængelse af endnu et angreb på politiet i USA. Søndag er tre politibetjente blevet dræbt i byen Baton Rouge i Louisiana. Flere andre betjente er såret af skud.

Angrebet er sket, mindre end to uger efter at fem betjente blev dræbt af skud i Dallas i Texas.

Præsident Barack Obama har søndag fordømt skyderiet i Baton Rouge som "kujoners handling".

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip