Politi lukker storstrømsforbindelse lørdag eftermiddag

Masnedsundbroen vil lørdag eftermiddag igen blive lukket for al trafik - både biler og tog - mens et grundstødt fragtskib bliver trukket fri. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi regner med, at slæbebådene vil være på plads omkring klokken 12.55, og der vil hele broen blive lukket, fortæller politiets vagtchef Stefan Jensen til Ritzau.

Vagtchefen ved ikke nøjagtig, hvor længe broen vil være lukket, og i mellemtiden henstilles bilister til at finde alternative ruter over farvandet mellem Sjælland og Falster. Det betyder i praksis, at man må køre over Farøbroerne.

- Men formentlig bliver det ganske kortvarigt. Der skulle ikke være sket nogen skade på broen, fortæller Stefan Jensen.

DSB oplyser, at kun et enkelt regionaltog fra København mod Nykøbing F vil blive påvirket af lukningen. Toget vil standse i Vordingborg, hvorfra der vil køre togbusser videre.

Fredag eftermiddag klokken 15.16 drev et lille fragtskib på tværs ind i Masnedsundbroen. Broen forbinder Masnedø med Sjælland ved Vordingborg. Den udgør en del af storstrømsforbindelsen, som desuden udgøres af den længere Storstrømsbro.

Påsejlingen førte til lukning af broen fredag, mens eventuelle skader på broen blev besigtiget.

Det viste sig, at selve broen var sluppet for nævneværdig skade, men det såkaldte afviserværn, som skal beskytte broen mod påsejling, var blevet ødelagt.

Masnedsundbroen er flere gange før blevet ramt af skibe på afveje, hvilket har medført gener for trafikken. Sidste år skete det to gange.

Efter en påsejling i april måtte broen lukkes for togtrafik i tre dage, mens broen blev besigtiget. Det viste sig, at der ikke var sket skader på broen.

I august sidste år var broen igen lukket. Denne gang dog ganske kortvarigt. Det skete, da en coaster ramte broen, men med så ringe kraft, at det kun førte til lukning i halvanden time.

/ritzau/

 

Dagens Gossip