Politi: Mænd svindlede med fødevarer for 30 millioner

I en tilsyneladende meget omfattende sag om svindel med moms har Københavns Vestegns Politi onsdag anholdt to mænd på 36 og 39 år.

Mændene er sigtet for grov momssvig og skyldnersvig for et samlet beløb på cirka 30 millioner kroner.

Ifølge politiet er svindlen sket i forbindelse med handel med kyllingekød i tre forskellige selskaber, hvor de to mænd enten har figureret som stiftere og eller ansatte.

Den formodede svindel er foregået på den måde, at selskaberne har importeret fødevarer fra et andet EU-land og efterfølgende solgt varerne videre.

På den måde er handlen over landegrænsen momsfritaget, og selskaberne skal pålægge handlen i Danmark moms og afregne til Skat.

Denne afregning har imidlertid enten ikke fundet sted, eller også er den ikke angivet til Skat, hvilket gør, at statskassen angiveligt er blevet snydt for et større millionbeløb.

- Det er vores formodning, at den overordnede handel internationalt er særdeles godt organiseret, og at de to mænd, vi har sigtet i dag, er en del af den organisering, siger politikommissær Christian Jakobsen fra Københavns Vestegns Politi.

Under onsdagens aktion er der foretaget ransagning af i alt fire adresser - i Rødovre, Kokkedal, København og i samarbejde med svensk politi på en adresse i Skåne.

I to af selskaberne er der ifølge politiet anvendt udenlandske stråmænd, sandsynligvis for at sløre de reelle personer bag.

Hvert af de tre selskaber har haft en aktiv levetid på under et år, hvorefter de er begæret konkurs eller tvangsopløst. Når kuratorerne behandler boet, er bogføringen, hvis den overhovedet findes, særdeles mangelfuld.

Det er politiets vurdering, at de to mænd har været i gang i mindst tre år.

På trods af de grove anklager vil politiet ikke kræve de anholdte varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip