Politi: Markant færre indbrud i 2012

I forhold til 2011, havde 200 færre familier besøg af ubudne gæster i året der gik, viser tal fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Det markante fald er resultatet af øget patruljering i boligområderne, samt kampagner og den stigende bevidsthed hos borgerne om problemet.

Det er ikke kun antallet af indbrud, der er på vej i den rigtige retning, men også antallet af opklarede sager, og dermed også sigtede indbrudstyve, steg i 2012.

-Det er ikke risikofrit at lave indbrud, og det sender det øgede antal sigtelser et klart signal om. Både vores egen målrettede indsats og samarbejdet i Task Force Indbrud har gjort, at vi har opklaret flere sager og fået sat flere indbrudstyve i fængsel, siger politiinspektør Ole Kristensen. 

Men politiinspektøren fastholder, at det dog stadig er vigtigt at være opmærksom, og at sikre boligen imod indbrud, for at tallene for indbrud fortsat kan være faldende. Det er vigtigt man holder øje med sit nabolag, og kontakter politiet, hvis man ser noget mistænkeligt, som for eksempel mistænkelige personer eller biler.

Også i Østjylland oplevede mand et fald i antallet af indbrud. Alene tallet for indbrud over jul og nytår faldt med 100 sager.

 

Dagens Gossip