Politi nægtes adgang til Se og Hør-kilder

Skrevet af admin

11/07/2014

Mest læste i dag

Østre Landsret har fredag med henvisning til kildebeskyttelsen afvist politiets ønske om at få lov til at gennemgå et omfattende materiale, som man har beslaglagt hos Aller Media i forbindelse med Se og Hør-sagen.

Materialet skal i stedet gennemgås af byretten, som så afgør, hvor meget af det, der har betydning for politiets efterforskning mod ugebladet.

Københavns Vestegns Politi ville have Se og Hørs kildesbeskyttelse ophævet, fordi man har mistanke om, at nuværende og tidligere ansatte på ugebladet har betalt kilder flere steder for at levere tavshedsbelagte oplysninger.

Politiet fik i juni af Retten i Glostrup tilladelse til selv at gennemgå materialet, men det siger Østre Landsret altså nej til.

Hele sagen om Se og Hørs måske ulovlige brug af kilder begyndte at rulle i slutningen af april, da en tidligere journalist udgav en bog, der blandt andet handlede om hans tid på bladet.

Her fortalte han, hvordan en medarbejde i IBM mod betaling forsynede Se og Hør med oplysninger om de kendtes og de kongeliges brug af kreditkort.

/ritzau/