Politi: Økseangreb i New York var terror

En terrorhandling.

Sådan betegner politiet en episode, hvor en 32-årig mand med en økse gik til angreb på politibetjente i New York.

Ifølge politiet var gerningsmanden en muslimsk konvertit, der var blevet radikaliseret og blandt andet havde besøgt terrornetværket al-Qaedas hjemmeside.

- Dette var en terrorhandling, lyder det fra politikommissær Bill Bratton fra New Yorks politi.

LÆS OGSÅ: Terrorfrygt: Øksemand går amok på politibetjente i New York

Bratton tilføjer, at han er "meget sikker" i sin sag, når han beskriver torsdagens angreb som terror.

Det er politiets teori, at gerningsmanden handlede på egen hånd og ikke var i forbindelse med nogen særlig gruppe. Efterforskningen af sagen er dog fortsat i gang.

Den 32-årige arbejdsløse økseangriber beskrives som en enspænder, der tilbragte timevis alene i sit soveværelse, hvor han brugte tid på at kigge på hjemmesider fra al-Qaeda og den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Han har klikket sig ind for at se videoer af halshugninger og fulgte desuden med i onsdagens angreb ved parlamentet i Canada.

På sociale medier skulle han desuden have skrevet flere "anti-vestlige" opdateringer forud for angrebet.

- Det er tilsyneladende noget, han har tænkt over i noget tid og tænkt mere og mere på de seneste dage, fortæller efterforskningsleder Robert Boyce.

En 25-årig politibetjent, der blev ramt i baghovedet med øksen, er i kritisk, men stabil tilstand. En anden betjent blev ramt i armen, inden gerningsmanden blev skudt af to andre politifolk. De fire betjente er alle blevet færdige på politiskolen for få måneder siden.

Et kvindeligt vidne blev ved et uheld ramt af skud under episoden. Hun meldes uden for livsfare.

Ifølge politikommissær Bratton giver terrorangreb foretaget af såkaldte "lone wolfs", der agerer på egen hånd, anledning til stigende bekymring hos myndighederne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip