Politi om Se og Hør-afgørelse: Det er en god kendelse

Fredagens kendelse i Se og Hør-sagen vækker glæde hos politiet, der fik landsrettens ord for, at en beslaglæggelse af pc'er, mailkonti og andet hos Aller Media var i orden.

- Det er en god kendelse, siger en tilfreds Bent Isager-Nielsen, der er politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Det slår ingen skår i glæden hos politiinspektøren, at Østre Landsret samtidig besluttede, at politiet ikke alene må gennemgå materiale.

Selve gennemgangen vil dog ske hos politiet og med bistand fra politiet, men det er byretten, der står for den, og både anklagemyndigheden og Aller Media skal have mulighed for at være til stede.

- Det har vi det fint med. Vi har jo kun brug for det materiale, vi skal bruge i sagen, så det er ikke noget problem for os, siger Bent Isager-Nielsen.

- Det drejer sig om efterforskningen af en alvorlig sag, hvor vi mener, at der er begået alvorligt kriminalitet. Vi havde jo aldrig tænkt os at fiske i materialet for at se, om Maren i kæret nu havde givet oplysninger til Se og Hør, understreger politiinspektøren.

- Men det er klart, at hvis vi støder på alvorlig kriminalitet, hvor nogen i tavshedsbelagte stillinger har solgt oplysninger til Se og Hør, så går vi videre med det, uanset om det har noget med tys-tys kilden af gøre, og så er det, der kan opstå en tvist. Men så er det jo godt, at retten er til stede og kan afgøre den, tilføjer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip