Politi om tricktyverier: Ældre må være lidt skeptiske

Flere ældre i Viborg, Silkeborg og Randers har de seneste dage været udsat for tricktyve, og politiet undersøger nu, om det er de samme gerningsmænd.

- Det er vildt utryghedsskabende, siger vagtchef Martin Glerup Christensen i Østjyllands Politi lørdag.

De fleste af tilfældene er sket i de ældres egne hjem. Nogle af tyvene har fået foden indenfor, fordi de har sagt, at de kommer fra kommunen.

- Vores appel er, at man godt må være lidt skeptisk, såfremt man ikke har en aftale med kommunen, siger vagtchefen.

- For eksempel kan man eventuelt spørge om legitimation, tilføjer han.

En mand på 82 år i Randers mistede fredag ved middagstid en tegnebog, da en påstået kommunalt ansat var troppet op hos ham.

Hun talte dansk med accent, og det var også tilfældet med den kvinde, som om eftermiddagen vadede ind hos en 83-årig kvinde et andet sted i Randers.

Denne tyv, med flettet hår og en piercing med hvid perle under underlæben, påstod, at hun hed Lise og kom fra kommunen.

Om eftermiddagen blev en 91-årig kvinde stoppet af to kvinder ved et supermarked på Jens Otto Krags Plads i Randers. Den ene spurgte om noget på gebrokkent dansk, mens den anden stjal hendes pung.

På grund af tilsvarende sager i de seneste dage i Viborg og Silkeborg forsøger politifolkene i Østjylland og Midt- og Vestjylland at samarbejde om efterforskningen, fortæller vagtchef Martin Glerup Christensen lørdag.

Han tilføjer, at politiet meget gerne modtager oplysninger. For eksempel om tilfælde, hvor personer er blevet set banke på en række døre med uforrettet sag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip